Velünk könnyebb, oldjuk meg együtt! • Magyar Adósságrendező Zrt. • www.mazrt.hu

Magyar Adósságrendező Zrt.

Egyezkedés várható banki oldalról

Az MNB felszólított, a bankok kezdeményeznek

2016. november 23. - Magyar Adósságrendező Zrt.

Tájékoztatjuk, hogy az MNB iránymutatásában felszólította a bankokat arra, hogy kezdeményezzenek egyezkedést a nem teljesítő adósaikkal a tartozásuk rendezése érdekében. Természetesen a pénzintézeteknek eleget kell tenniük ennek az előírásnak, ezért "jobbnál jobb" ajánlatokkal célozzák ügyfeleiket.

Sajnos ezek az ajánlatok azonban nem nyújtanak tényleges, megnyugtató, vagy teljesíthető megoldást az adósok számára. Legtöbbször a megfogalmazás is nehezen értelmezhető, vagy félreérthető a hozzá nem értők számára.

Nagyon ritkán foglal magában bármilyen tartozás elengedést, és az egyik legfontosabb feladata, hogy a sietve reagáló, vagy válaszoló adósoktól lehetőség szerint minél több információt szerezzenek meg.

Senki ne feledje el, hogy a bank nem non-profit, vagy jótékonysági intézmény, sőt a pénzügyi piac egyik legprofitorientáltabb szereplőiről beszélünk. A bank célja leginkább az elérhető legmagasabb összeg beszedése, megtudni, mi a legtöbb, amit az ügyfélből kihozhat.

A jól képzett banki követeléskezelő szakemberekkel szemben a hozzá nem értő adósok jelentős hátrányba kerülnek az egyeztetések során. Sajnos a pénzintézetek üzletpolitikai érdeke egyértelműen az, hogy minél nagyobb mértékben hajthassák be az adóson a követelést, akkor is, ha az irreálisan magas.

Javasoljuk, hogy bármennyire is „kényszert“ éreznek arra, hogy reagáljanak a levélben írt felvetésekre, ezt kizárólag akkor tegyék meg, ha a bank által felajánlott lehetőségekkel teljes mértékben elégedettek, és azok közül a kiválasztott megoldást maradéktalanul teljesíteni képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://adossagrendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr8011993226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása